L’Hotel La Locanda del Postino si trova all'interno del più esteso cratere delle Eolie, nella parte occidentale dell'isola di Salina, nella zona di Pollara.
Nasce dal restauro conservativo della casa più grande e centrale del paese, appartenuta alla famiglia del parroco e quindi centro della vita sociale degli abitanti.
Offre 10 camere, da cui si gode lo splendido tramonto di Pollara con le isole di Filicudi e Alicudi sullo sfondo.
Ogni camera è arredata in stile eoliano con frigobar, aria condizionata, tv su richiesta, servizi privati e ampio patio esterno vista mare. All’interno della struttura, nell’antico Palmento, è possibile degustare i prodotti tipici dell'isola "malvasia e capperi".
La zona ristorante, ricavata all’esterno, è fruibile per prima colazione, cena e pranzo, su richiesta, a base di prodotti tipici e pesce locale.
Il mare si raggiunge scendendo da una scalinata che porta alle suggestive “balate”, un piccolissimo borgo di pescatori costruito nella roccia. Qui è stato girato il film “Il Postino” con Massimo Troisi.
La Locanda del Postino is situated on the esplanade in the western part of the island of Salina.
Crowned and sheltered by an amphitheatre of mountains, it overlooks the sea as far as the eye can see, offering a spectacular view of the islands of Filicudi and Alicudi, with stunning sunset on them.
The sea is 300 mt. distant, walking down the cliff on a footpath wihich winds across a hollow.
You can reach the sea going as well down stone stairs which lead to the “Balate”, a tiny resort built in the rock. Here as been shot the film “Il Postino”, with the Italian actor Massimo Troisi.
The guesthouse offers 10 rooms finely furnished in the Aeolian style, with mini bar, air conditioning and TV on request.
From the bedrooms with 2, 3 or 4 beds, you can enjoy the enchanting sunset on Pollara, with the shapes of the islands of Filicudi and Alicudi on the background.
All bedrooms are en suit and have private spacious patio on the front, to relax in a pleasant atmosphere.
In the ancient Palmento (millstone) located in a part of the building, you can taste the “malvasia”, the capers, and the other typical products of the island.
Breakfast is served in an open restaurant where you can have lunch and dinner as well by arrangement.